Hírek

2021. február 1-jén létrejön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

2021. január 29., péntek, 16:22

Tisztelt Látogatók!

A hazai agrár-felsőoktatás szükséges megújulásának mérföldköve az alapítványi fenntartású Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) létrejötte, amely 2021. február 1-től 5 campuson, több mint 13 ezer hallgató számára fogja össze a dunántúli és közép-magyarországi élettudományi és kapcsolódó képzéseket. Az intézményhez csatlakozik a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) 11 kutatóintézete is, így az új intézmény nem csupán egy oktatási intézmény lesz, hanem az ágazat szellemi, szakpolitikai és innovációs központjává válik, amely nagyobb mozgásteret biztosít a képzések, a gazdálkodás és szervezet modernizálásához, fejlesztéséhez. Az összeolvadással magasabb fokozatra kapcsolunk, a kutatói és egyetemi szféra szorosabban fonódik majd össze, aminek következtében még több érdekes, izgalmas kutatás-fejlesztés születhet majd az agrárium területén.

Kérjük, kövesse tevékenységünket a jövőben is a www.uni-mate.hu honlapon!

NAIK csapata is teljesítette a 2020-as Ultrabalaton futóversenyt

2020. október 6., kedd, 08:34

A szokásostól eltérően az idei évben ősszel, október 03-04 között került megrendezésre az Ultrabalaton csapatversenye. NAIK-os csapat az idei évben állt először rajthoz a 14. alkalommal kiírt versenyen.

Publikáció a Genes című folyóiratban

2020. július 8., szerda, 14:59

A világon először, a HAKI kutatói együttműködve a Szent István Egyetem, Debreceni Egyetem és a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ kutatóival, írták le a tokfélék két külön rendszertani család

Együttműködési megállapodást írt alá a NAIK HAKI és a Vitafort Zrt.

2020. június 11., csütörtök, 10:14

2020. május 26-án Dabason írta alá Dr. Halasi-Kovács Béla intézetigazgató és Kulik Zoltán vezérigazgató a NAIK HAKI és Vitafort Zrt. közötti együttműködési megállapodást.

XLIV. Halászati Tudományos Tanácskozás (HAKI Napok)

2020. június 5., péntek, 09:45

Kedves Kollégák!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy az elhalasztott HAKI napok előreláthatólag 2020. szeptember 23-24-én kerül megrendezésre. Hamarosan a hivatalos értesítések is kiküldésre kerülnek. Reméljük, hogy idén is megtisztelik rendezvényünket akár előadóként, akár résztvevőként!

AQUAECXEL hírlevélben jelent meg a HAKI-ban megvalósított TNA projekt összefoglalója

2020. június 4., csütörtök, 11:49

A NAIK HAKI-ban zajlott „A lazac gonadoliberin analóg (sGnRHa) különféle alkalmazási stratégiái tóban nevelt süllő (Sander lucioperca) spermaminőségének javítása érdekében” című PIKEPERCH SPERM TNA projekt.

Új publikáció a Water folyóiratban

2020. május 20., szerda, 08:34

A Tempus Közalapítvány Campus Mundi ösztöndíjának támogatásával Tóth Flórián, a Hidrobiológia Osztály munkatársa három hónapos szakmai gyakorlatot töltött el a dániai Aarhus Egyetem Agroökológiai Tanszékén Lövei L. Gábor professzor témavezetése mellett.

XLIV. Halászati Tudományos Tanácskozás (HAKI Napok)

2020. április 2., csütörtök, 11:19

Kedves Kollégák!

A járványügyi helyzetre való tekintettel sajnos nekünk is változtatnunk kell a hagyományosan május végén, június elején megrendezésre kerülő Halászati Tudományos Tanácskozás időpontján.

Ezért az idei évben a június 3-4-re tervezett XLIV. Halászati Tudományos Tanácskozást őszi időpontra halasztjuk el. A pontos időponttal és a meghívókkal a későbbiekben jelentkezünk.

 

A LABRAWEAN projekt harmadik publikációja

2020. március 27., péntek, 16:20

Az Aquaexcel2020 keretein belül, a Dr. Jovanka Lukic, a Belgrádi Egyetem Molekuláris Genetika és Géntechnológiai Intézetének (IMGGE) kutatója által vezetett TNA alapra pályázó “Probiotikus tejsavbaktériummal módosított tápértékű élő és mesterséges eledel alkalmazása süllő lárva tápra szoktatásánál” című projekt elnyerte a támogatásra jogosultságot. A NAIK Halászati Kutatóintézetben került kivitelezésre és a NAIK HAKI kutatóival szoros együttműködésben megszületett a harmadik nagy eredmény.

HAKI vezetői delegáció látogatása az AquaBioTech cégnél

2020. március 17., kedd, 17:02

Az intézet delegációja Dr. Halasi-Kovács Béla igazgató, Bozánné Békefi Emese igazgatóhelyettes és Dr. Váradi László nemzetközi tanácsadó 2020. március 11-12. között meglátogatta az AquaBioTech céget Máltán, ahol megbeszélést folytattak az ABT vezető munkatársaival. A programot Bardócz Tamás a cég egyik vezető munkatársa szervezte.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.