Szervezeti egységek

Az akvakultóra kutatások - a diszciplináris halbiológiai, haltakarmányozási, vízökológiai, stb. kutatások eredményeire alapozva - célkitűzése a halak, valamint egy-egy adott projekt keretében az egyéb vízi, vagy vízhez kötött szervezetek (pl. rákok, plankton) tenyésztési és termelési technológiájának kidolgozása, illetve továbbfejlesztése tavi körülmények között, iparszerű (medencés), valamint integrált rendszerekben.

A Halbiológia Osztály kutatási tevékenysége a halak élettani és biológiai folyamataival, illetve bizonyos környezeti összefüggéseivel kapcsolatos diszciplínák, főként alkalmazott kutatási területeit foglalja magába, mint az élettani és immunológiai-, genetikai- és takarmányozási kutatások.

Az osztály általános feladata az ökológia szempontrendszere alapján vizsgálni az akvakultúra és környezetének kölcsönhatásait, a természetes vízterek élőlény-közösségeit.

Az osztály elsősorban működteti a kutatási infrastruktúrát és egyéb halnevelő vízfelületeket, valamint aktívan résztvesz a fejlesztési és gazdálkodási tervek kidolgozásában.

A szaktanácsadási tevékenység keretében az intézet tevékenységei mentén (akvakultúra és természetesvízi halgazdálkodás), elsődleges feladat a kapcsolattartás a haltermelési ágazat gyakorlati szereplőivel és az ágazat szakmai ismeretekkel való támogatása.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.