Hírek

 • 2020. október 6., kedd, 08:34

  NAIK csapata is teljesítette a 2020-as Ultrabalaton futóversenyt

  A szokásostól eltérően az idei évben ősszel, október 03-04 között került megrendezésre az Ultrabalaton csapatversenye. NAIK-os csapat az idei évben állt először rajthoz a 14. alkalommal kiírt versenyen.

 • 2020. július 8., szerda, 14:59

  Publikáció a Genes című folyóiratban

  A világon először, a HAKI kutatói együttműködve a Szent István Egyetem, Debreceni Egyetem és a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ kutatóival, írták le a tokfélék két külön rendszertani család

 • 2020. június 11., csütörtök, 10:14

  Együttműködési megállapodást írt alá a NAIK HAKI és a Vitafort Zrt.

  2020. május 26-án Dabason írta alá Dr. Halasi-Kovács Béla intézetigazgató és Kulik Zoltán vezérigazgató a NAIK HAKI és Vitafort Zrt. közötti együttműködési megállapodást.

 • 2020. június 5., péntek, 09:45

  XLIV. Halászati Tudományos Tanácskozás (HAKI Napok)

  Kedves Kollégák!

  Örömmel értesítjük Önöket, hogy az elhalasztott HAKI napok előreláthatólag 2020. szeptember 23-24-én kerül megrendezésre. Hamarosan a hivatalos értesítések is kiküldésre kerülnek. Reméljük, hogy idén is megtisztelik rendezvényünket akár előadóként, akár résztvevőként!

 • 2020. június 4., csütörtök, 11:49

  AQUAECXEL hírlevélben jelent meg a HAKI-ban megvalósított TNA projekt összefoglalója

  A NAIK HAKI-ban zajlott „A lazac gonadoliberin analóg (sGnRHa) különféle alkalmazási stratégiái tóban nevelt süllő (Sander lucioperca) spermaminőségének javítása érdekében” című PIKEPERCH SPERM TNA projekt.

 • 2020. május 20., szerda, 08:34

  Új publikáció a Water folyóiratban

  A Tempus Közalapítvány Campus Mundi ösztöndíjának támogatásával Tóth Flórián, a Hidrobiológia Osztály munkatársa három hónapos szakmai gyakorlatot töltött el a dániai Aarhus Egyetem Agroökológiai Tanszékén Lövei L. Gábor professzor témavezetése mellett.

 • 2020. április 2., csütörtök, 11:19

  XLIV. Halászati Tudományos Tanácskozás (HAKI Napok)

  Kedves Kollégák!

  A járványügyi helyzetre való tekintettel sajnos nekünk is változtatnunk kell a hagyományosan május végén, június elején megrendezésre kerülő Halászati Tudományos Tanácskozás időpontján.

  Ezért az idei évben a június 3-4-re tervezett XLIV. Halászati Tudományos Tanácskozást őszi időpontra halasztjuk el. A pontos időponttal és a meghívókkal a későbbiekben jelentkezünk.

   

 • 2020. március 27., péntek, 16:20

  A LABRAWEAN projekt harmadik publikációja

  Az Aquaexcel2020 keretein belül, a Dr. Jovanka Lukic, a Belgrádi Egyetem Molekuláris Genetika és Géntechnológiai Intézetének (IMGGE) kutatója által vezetett TNA alapra pályázó “Probiotikus tejsavbaktériummal módosított tápértékű élő és mesterséges eledel alkalmazása süllő lárva tápra szoktatásánál” című projekt elnyerte a támogatásra jogosultságot. A NAIK Halászati Kutatóintézetben került kivitelezésre és a NAIK HAKI kutatóival szoros együttműködésben megszületett a harmadik nagy eredmény.

 • 2020. március 17., kedd, 17:02

  HAKI vezetői delegáció látogatása az AquaBioTech cégnél

  Az intézet delegációja Dr. Halasi-Kovács Béla igazgató, Bozánné Békefi Emese igazgatóhelyettes és Dr. Váradi László nemzetközi tanácsadó 2020. március 11-12. között meglátogatta az AquaBioTech céget Máltán, ahol megbeszélést folytattak az ABT vezető munkatársaival. A programot Bardócz Tamás a cég egyik vezető munkatársa szervezte.

 • 2020. február 25., kedd, 14:03

  Dr. Halasi-Kovács Béla az Európai Parlamentben

  Dr. Halasi-Kovács Béla az intézet igazgatója szerdán az Európai Parlament Halászati Bizottságának nyilvános meghallgatásán mutatta be az édesvízi akvakultúra lehetőségeit és a fejlesztést lehetővé tevő legfontosabb eszközöket.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.