Hírek

 • 2020. május 20., szerda, 08:34

  Új publikáció a Water folyóiratban

  A Tempus Közalapítvány Campus Mundi ösztöndíjának támogatásával Tóth Flórián, a Hidrobiológia Osztály munkatársa három hónapos szakmai gyakorlatot töltött el a dániai Aarhus Egyetem Agroökológiai Tanszékén Lövei L. Gábor professzor témavezetése mellett.

 • 2020. április 2., csütörtök, 11:19

  XLIV. Halászati Tudományos Tanácskozás (HAKI Napok)

  Kedves Kollégák!

  A járványügyi helyzetre való tekintettel sajnos nekünk is változtatnunk kell a hagyományosan május végén, június elején megrendezésre kerülő Halászati Tudományos Tanácskozás időpontján.

  Ezért az idei évben a június 3-4-re tervezett XLIV. Halászati Tudományos Tanácskozást őszi időpontra halasztjuk el. A pontos időponttal és a meghívókkal a későbbiekben jelentkezünk.

   

 • 2020. március 27., péntek, 16:20

  A LABRAWEAN projekt harmadik publikációja

  Az Aquaexcel2020 keretein belül, a Dr. Jovanka Lukic, a Belgrádi Egyetem Molekuláris Genetika és Géntechnológiai Intézetének (IMGGE) kutatója által vezetett TNA alapra pályázó “Probiotikus tejsavbaktériummal módosított tápértékű élő és mesterséges eledel alkalmazása süllő lárva tápra szoktatásánál” című projekt elnyerte a támogatásra jogosultságot. A NAIK Halászati Kutatóintézetben került kivitelezésre és a NAIK HAKI kutatóival szoros együttműködésben megszületett a harmadik nagy eredmény.

 • 2020. március 17., kedd, 17:02

  HAKI vezetői delegáció látogatása az AquaBioTech cégnél

  Az intézet delegációja Dr. Halasi-Kovács Béla igazgató, Bozánné Békefi Emese igazgatóhelyettes és Dr. Váradi László nemzetközi tanácsadó 2020. március 11-12. között meglátogatta az AquaBioTech céget Máltán, ahol megbeszélést folytattak az ABT vezető munkatársaival. A programot Bardócz Tamás a cég egyik vezető munkatársa szervezte.

 • 2020. február 25., kedd, 14:03

  Dr. Halasi-Kovács Béla az Európai Parlamentben

  Dr. Halasi-Kovács Béla az intézet igazgatója szerdán az Európai Parlament Halászati Bizottságának nyilvános meghallgatásán mutatta be az édesvízi akvakultúra lehetőségeit és a fejlesztést lehetővé tevő legfontosabb eszközöket.

 • 2019. november 14., csütörtök, 11:43

  A LABRAWEAN projekt második publikációja

  Az Aquaexcel2020 keretein belül, a Dr. Jovanka Lukic, a Belgrádi Egyetem Molekuláris Genetika és Géntechnológiai Intézetének kutatója (IMGGE), által vezetett TNA alapra pályázó “Probiotikus tejsavbaktériummal módosított tápértékű élő és mesterséges eledel alkalmazása süllő lárva tápra szoktatásánál” című projekt elnyerte a támogatásra jogosultságot. A NAIK Halászati Kutatóintézetben került kivitelezésre és a NAIK HAKI kutatóival szoros együttműködésben megszületett egy újabb nagy eredmény.

 • 2019. október 24., csütörtök, 11:30

  A viza és a dunai tokfélék helyzete a 21. században

  A dunai tokfélék, köztük is különösképpen a viza, valaha folyóink édesvízi óriásai voltak, azonban mára állományaik radikális csökkenésen mentek keresztül. Az emberi beavatkozások, elsősorban a folyamszabályozások, a vízszennyezés és az orvhalászat eredménye, hogy ezen halfajok szinte teljesen eltűntek a Duna hazai szakaszáról. Ezen tradícionális és gazdasági értékeket képvislő halfajok megmentését szolgálja az Európai Uniós MEASURES projekt, melyben a szarvasi Halászati Kutatóintézet (NAIK-HAKI) is jelentős szerepet vállal.

 • 2019. október 2., szerda, 09:33

  II. Agrár-Horgász Kupa és Családi Nap

  2019. szeptember 20-án a NAIK Halászati Kutatóintézet ismét megrendezte az Agrár-Horgász Kupa és Családi Napot. Az idei évben a rendezvény néhány külsős meghívott mellett a NAIK intézetek munkatársai és családjaik számára került megrendezésre és több mint százan részt is vettek a programon.

 • 2019. október 2., szerda, 09:30

  Körös körül futófesztivál

  2019. szeptember 22-én vasárnap került megrendezésre első alkalommal Szarvason a Körös-körül a Körös körül futófesztivál. A versenyen közel 600 résztvevő indult 7, 14, illetve 21 km-es távon. A NAIK Halászati Kutatóintézet is képviseltette magát a versenyen egy csapattal.

 • 2019. július 29., hétfő, 14:34

  A LABRAWEAN projekt első publikációja

  Az Aquaexcel2020 keretein belül, a Dr. Jovanka Lukic, a Belgrádi Egyetem Molekuláris Genetika és Géntechnológiai Intézetének kutatója (IMGGE), által vezetett TNA alapra pályázó “Probiotikus tejsavbaktériummal módosított tápértékű élő és mesterséges eledel alkalmazása süllő lárva tápra szoktatásánál” című projekt elnyerte a támogatásra jogosultságot és kivitelezésre került a NAIK Halászati Kutatóintézetben a NAIK HAKI kutatóival szoros együttműködésben.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.