Iráni vendégkutatók a HAKI-ban
Molnár Zsuzsanna, Bozánné Békefi Emese – 2018. június 21., csütörtök, 15:51

2018. június 10-től két hétre négy iráni kutató látogatott el Szarvasra, a NAIK Halászati Kutatóintézetbe, hogy egy pontytenyésztési programban vegyenek részt. A képzés elsősorban a pontytenyésztés technológiai alapjainak elsajátítása mellett az élő ponty génbank létrehozás, felújítás és a teljesítményvizsgálat kivitelezés technológiájához szükséges gyakorlati tudást kívánta átadni számukra.

A két hét során az intézet kutatói a pontytenyésztéssel kapcsolatban, saját szakterületükön tartottak elméleti és gyakorlati oktatásokat. A HAKI-ban eltöltött idő mellett a vendégek számos haltenyésztéssel foglalkozó vállalkozás munkájával is megismerkedhettek, illetve betekintést nyerhettek a Pannon Egyetem és a Szent István Egyetem halas csoportjának munkájába is, ahol további tudást sajátíthattak el a génbankokkal kapcsolatban. Emellett a NAIK Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézetbe is ellátogattak, ahol az ott folyó munkákkal ismerkedtek meg a vendégkutatók.

A közreműködő Intézeteknek és a halas gazdálkodóknak ezúton is köszönjük a lehetőséget, hogy vendégeink ellátogathattak hozzájuk!

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.