Advanced Research Initiatives for Nutrition and Aquaculture (ARRAINA)

A projekt azonosító száma:

EU FP7, Grant Agreement 288925

A projekt címe:

Advanced Research Initiatives for Nutrition and Aquaculture (ARRAINA)

A kedvezményezett neve:

Institut National De La Recherche Agronomique (INRA), Franciaország

A projekt tervezett
befejezési dátuma
:

2016.12.31.

A szerződött támogatás
támogatási összege
:

5 999 803 Euro

A támogatás mértéke:

75%

Weblap:

www.arraina.eu

 

Konzorcium tagok:

  • Institut National de la Recherche Agronomique
  • Nasjonalt Institutt for Enaerings-Og Sjomatforskning
  • The University of Stirling
  • Agencia Estatal Consejo Superior de Investigaciones Cientificas
  • Hellenic Centre for Marine Research
  • Universidad de las Palmas de Gran Canaria
  • Research Institute for Fisheries, Aquaculture and Irrigation
  • Wageningen Universiteit
  • Universita degli studi dell'Insubria
  • Centro de Ciencias do Mar do Algarve
  • BioMar A/S
  • SPAROS LDA
  • Viviers de Sarrance SAS
  • Gildeskal Forskningsstasjon AS
  • Landcatch Natural Selection Limited
  • Norel SA
  • Aranykarasz Mezogazdasagi Halaszaties Szaktanacsadoi Szolgaltato BT
  • Alevines y Doradas SA
  • AquaTT UETP LTD
  • INRA Transfert S.A
  • ARETA International S.R.L.


A projekt tartalmának bemutatása:

Az ARRAINA nemzetközi projekt, mely 8 ország 21 partnerintézmény részvételével valósul meg az európai akvakultúrában legjelentősebb 5 halfaj (atlanti lazac, szivárványos pisztráng, arany durbincs, tengeri sügér, ponty) esetében vizsgálja a növényi alapanyagok és növényi olajok haltakarmányban történő beépítésének hosszú távú hatásait. A projekt fontosabb célkitűzései a következők:

  1. olyan biomarkerek meghatározása, melyek jelzik az anyagcsere problémákat vagy az egyes betegségeket
  2. újszerű tápanyag-beviteli módszerek kidolgozása és alkalmazása 
  3. új alapanyagok alkalmazásához tápanyagigények mennyiségi meghatározása a vizsgált célfajok esetében
  4. vizsgálni a növényi összetevőket tartalmazó takarmány teljes életcikluson keresztül történő etetésének hatását a hal növekedésre, anyagcserére, egészségi állapotra, ivarfejlődésre
  5. az új takarmányok hosszú távú környezeti hatásának és a termékminőségre gyakorolt hatásának vizsgálata
  6. training kurzusok szervezése a haltakarmányozásban, elsősorban Európában, a kutatási potenciál növelése érdekében
  7. tudomány és az ipar közti kapcsolatok tovább erősítése

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.